GratisDating.nl

De naam Gratisdating.nl doet vermoeden dat het hier om een site gaat waar je niet voor hoeft te betalen. Dit gaat slechts ten dele op. Ja, je kunt je gratis inschrijven, en ja je kunt gratis berichten verzenden.

Echter, en dit is belangrijk, zijn dit standaard/gestandaardiseerde berichten. Om echt persoonlijke, zelf geschreven berichten te sturen dien je een VIP-toegang-abonnement af te sluiten. En ja, dit kost natuurlijk wel geld. Bezoek gratisdating.nl

gratisdating.nl voorpagina
voorpagina van gratisdating.nl

Ook kun je met een standaard abonnement geen berichten lezen. Dat maakt dat deze site de term ‘gratis dating’ wel heel losjes gebruikt. Om echt in contact te treden, of om de berichtjes te lezen van singels die jou iets gestuurd hebben, moet je gewoon betalen. En met het betalen, komen weer ingewikkelde betaalplannen en credits om de hoek kijken:

VIP-Toegang en Credits

Mocht je deze site overwegen en zelfs willen betalen, dan gaat dat als volgt. Je dient VIP-Toegang te kopen. Dit stelt je in staat tot het verzenden van persoonlijke berichtjes, het gebruiken van de uitgebreide zoekfunctie, de laatste bezoekers op je profiel bekijken en enkele andere ‘premium’ functies.

De kosten? Die zijn wat wazig. VIP-toegang kost je op moment van schrijven 10 credits per dag. En daar onder staat aangegeven dat de prijs ‘Vanaf € 24,99’ is.

Een positief aspect van deze datingsite is dat er geen fictieve profielen zouden zijn, volgens de site. GratisDating.nl staat fel tegenover nepprofielen, fair play is hun motto. Je vindt er geen operators die de gebruikers aan het lijntje houden, waardoor jij nooit voor schut wordt gezet.

Registreren is gemakkelijk en snel
Als je op de site aankomt dan is het eerste wat je ziet het logo van GratisDating en twee knoppen, een om in te schrijven en de andere om in te loggen. Bij het inschrijven zul je moeten beginnen met het bedenken van een profielnaam, dit zou natuurlijk je eigen, echte naam kunnen zijn. Dit is niet altijd mogelijk, doordat veel profielnamen al aangenomen zijn.

Hierdoor zul je creatief moeten zijn of je kunt gewoon wat willekeurige nummers toevoegen. Hierna moet je een wachtwoord aanmaken, deze moet minimaal zes letters bevatten. Het is onnodig om hoofdletters, cijfers of andere tekens toe te voegen, maar dit valt zeer aan te raden aangezien het jouw wachtwoord sterker maakt.

De volgende stap van het aanmelden is het aangeven welk e-mailadres je wilt gebruiken. Hierna kun je duidelijk maken wat voor e-mails je wilt krijgen. Het eerste soort kun je niet uitschakelen, dit zijn systeemberichten. De andere twee kun je wel uitzetten. Je kunt mails ontvangen bij het krijgen van een nieuw bericht en/of nieuws en site-aanbieden, zoals kortingen. De volgende stap is het aangeven wat jouw geslacht is, man of vrouw. Bezoek gratisdating.nl

Hierna geef je aan welk geslacht je zoekt, tevens man of vrouw. De volgende stappen zijn allemaal onderdeel van jouw profiel, namelijk leeftijd, postuur en locatie. Je kunt tevens alvast een profielfoto uploaden, maar deze stap kun je overslaan. De laatste stap is het accepteren van de algemene voorwaarden, waarmee je ook aangeeft dat je 18 jaar of ouder bent.

Hiermee is het inschreven afgerond, maar je wordt alsnog gevraagd om meer achtergrondinformatie in te vullen. Hierna moet je jouw profiel verifiëren, dit moet gedaan worden door het invullen van jouw telefoonnummer. Wil je dit niet, dan kan je zelf een Sms-bericht sturen met een specifieke code naar een nummer.

Contact Info GratisDating.nl

GratisDating is gevestigd in Nijmegen en onderdeel van Amazing Bits B.V. Het KvK-nummer en de Btw-identificatienummer zijn beide te vinden op de site. Op de site is tevens een reactieformulier te vinden, net zoals een pagina met veelgestelde vragen.

Ervaringen met GratisDating.nl

Heb jij ervaring met GratisDating.nl? Wij willen de ervaringen van lezers verzamelen, zodat we nog beter duidelijk kunnen maken welke gratis datingsites goed zijn en welke juist niet. Wij willen dat je in de reactie aangeeft wat de sterke en de zwakke punten zijn van GratisDating. Hoe meer reacties wij krijgen, hoe beter wij de reviews kunnen maken.

Alternatieven voor GratisDating.nl

Wist je dat ook bekendere datingsites als Pepper, Lexa en Parship gewoon een gratis inschrijving kennen? Als de site bevalt kun je naderhand pas een betaald abonnement afsluiten, net als bij deze site. Een ander alternatief voor als je 100% kosteloos wilt internetdaten is Happy Pancake, waar we al eerder een pagina over schreven